Csapatfejlesztés

TEAM CONCEPT

Együttműködő csapatok

A napjainkban működő vállalatok kettős nyomásnak vannak kitéve. Egyfelől folyamatosan változó, kiszámíthatatlan gazdasági és társadalmi környezetben kell helyt állniuk, másfelől annak a kihívásnak is meg kell felelniük, hogy a munkavállalóknak egyre hangsúlyosabb igénye, hogy olyan folyamatok résztvevőivé váljanak, amelyek valódik értéket hordoznak és a fejlődés által megteremtik egy teljesebb élet lehetőségét is. E kettős nyomásra válaszunk a Team Concept.

Egy működési elv és filozófia, amely abban támogatja a vállalatokat, hogy az együttműködés mint alapelv révén

üzleti környezetükben hosszú távú partnerkapcsolatokat alakítsanak ki, ügyfeleikkel és beszállítóikkal egyaránt,

szervezeti egységeik együttműködésen alapuló vállalati kultúrában hangolják össze tevékenységüket,

és az egyének a saját teamükben betöltött szerepük által éljék meg a csapathoz tartozás, a fejlődés, az autonómia és a kiteljesedés élményét.

Ahhoz, hogy ez megvalósuljon a versengésen alapuló vállalati kultúra helyett teljesen új szemléletre van szükség, ahol a szervezet munkatársai egy olyan cél elérésére szerződnek, mely hozzáad a világhoz, mely messze túlmutat a profit hajszolásán.

Egy ilyen szervezetben emberek vezetnek embereket, etikusan, hitelesen, feltárva sebezhető, emberi oldalukat. Egy együttműködésen alapuló vállalati kultúrában a vezető legfontosabb célja nem a tökéletesség hajszolása, hanem a fejlődés, amibe belefér a hibázás, a kudarc, hiszen ez a tanulás természetes velejárója.

Egy ilyen szervezetben, habár nem tudjuk, mi vár ránk holnap, de hiszünk abban, hogy együtt megbirkózunk a kihívásokkal.

Egy ilyen szervezet lesz innovatív és jövőálló, itt bontakozik ki a kreativitás és a belső motiváció.

És egy ilyen szervezet alapegysége a csapat lesz, hogy a csapat szinergiája megadja azt a kollektív intelligenciát, mely szervezeti rezilienciához elengedhetetlen. Felhatalmazott, autonóm, döntésképes csapatok biztosítják az új kihívásokban a helytállást, legyen szó akár a felsővezetői teamről, akár fejlesztőkről vagy a pénzügyi osztályról, a csapat optimális működése alapvető feltétele annak, hogy a szervezeten belül tudjuk, számíthatunk egymásra.

Ismerd meg, hogyan fejlesztjük a csapatmunkát és az együttműködést,