Coaching

Belső erőforrások mozgósítása

Néha olyan elakadásokkal kell szembe néznünk, amelyek megoldása nem feltétlen készégeink meglétén vagy hiányán múlik. Sokkal inkább régi berögződéseink, megszokott működési sémáink állítanak olyan kihívások elé, amelyeket nem tudunk átlépni vagy amelyekkel nehezünkre esik szembenézni. Lehet ez egyéni, csoport vagy akár szervezeti szintű kihívás, a tehetetlenség, bátortalanság, bizonytalanság érzése bennünk van. Mi ilyenkor segítünk coachként, egy független, külső társként a lehető legjobb saját megoldás megtalálásában.

Az egyéni coaching egy nyílt kommunikáción és bizalmi kapcsolaton alapuló közös munka, amely során a coach tükröt tart, új nézőpontokhoz segít hozzá, katalizálja a tapasztalati tanulási folyamatot, a coachee pedig önreflektív és tudatos módon értelmezi saját működését, felismeréseket tesz, megoldási alternatívákon dolgozik és saját tapasztalásai révén tudatosítja a változások energetizáló erejét.

Team coaching – a szervezetfejlesztés eszköze, a Team Concept alap módszertana. A team coaching az egyik legtökéletesebb megközelítése annak, hogy egy csapat önmagán dolgozzon, és valós együttműködés alakuljon ki egy pszichológiailag biztonságot adó környezetben. Lehetőség arra, hogy a csapat inspirálódjon, innovatív megoldásokat dolgozzon ki, problémákat oldjon meg, felülvizsgálja normarendszerét, szembesüljön működési nehézségeivel és ezekre választ keressen, javítsa az együttműködésüket. A team coaching üléseken a csapathoz és a problémakörhöz leginkább illeszkedő megoldásfókuszú módszertannal dolgozunk.

A csoportos coaching kiválóan alkalmas egy-egy készség elsajátításának rendszerszintű támogatására egy hosszabb fejlesztési folyamatban, ahol a cél az adott készség gyakorlatba való áthelyezése és beépítése, illetve az alkalmazás során felmerülő nehézségek és elakadások kezelése.

Egyéni vagy csapat-szintű elakadásokkal