Eszköztárunk

DIAGNOSZTIKAI ESZKÖZEINK

A fejlődés origója az önismeret. Ez a hitvallásunk nem csupán tréningjeink alapvetése, hanem minden projektünk kiindulási pontja, legyen szó csapat-vagy szervezetfejlesztésről, kultúraváltásról, tehetségmenedzsmentről vagy startégiaalkotásról. Mindazon eszközök partnereink rendelkezésére állnak, melyekkel a jelen helyzet felmérése, adottságaik- személyes és szervezeti erőforrásaik pontosan beazonosíthatók.

Egyéni készségek mérésére használt eszközeink

  • validált pszichológiai kérdőívek számos területen (rezliencia, EQ, vezetői készségek…stb.)
  • Assessment Center/Development Center
  • 360 fokos kompetenciafelmérés

Felhasználási területek: fejlesztési programok célzott tervezése, vezető -és kulcsmunkatárs kiválasztás, tehetségprogramok, mentorok kiválasztása…stb.

TeamConcept csapatfelmérés

Kíváncsi vagy arra, hogy csapatod hogyan működhetne még jobban?

Az, hogy mi áll a csapatműködés esetleges diszfunkciónak hátterében, a megfelelő kérdések segítségével pontosan megállapítható. Mi nem elégszünk meg azzal, hogy a működési hiányosságokat feltárjuk: meg fogjuk mondani, hogy az elakadások a csapat működésmódjából, a csapat légköréből, vezetői nehézségekből vagy az együttműködéshez szükséges készségek hiányából fakad-e, hogy munkatársaid a megfelelő beavatkozás segítségével ütőképes, reziliens csapatként ne csupán helyt álljanak az új kihívások kereszttüzében, hanem boldogabb, belső motivációtól hajtott kollégákként támogassák egymást a nehézségekben, legyen szó akár termelésben dolgozókról, akár agilis szoftverfejlesztésben az önszervező csapatok egészségéről.

Szervezeti felmérések

Mennyire jövőálló a szervezet? Készen áll a diszruptív technológiák kihívásaira? Megállja helyét a holnap versenyében is?

Azok a vállalatok maradnak versenyben, ahol a szervezeti kultúra maximálisan támogatja az egyén fejlődését, a tanulást és az innovációt, valamint kihasználja a kollektív intelligenciában rejlő potenciált. Ha nő a fluktuáció, vagy egyre komolyabb problémát jelent a munkatársak kiégése, esetleg döcög az üzlet, ideje megvizsgálni, nincsenek-e a szervezeti rezilienciát kikezdő problémák a háttérben. A jövő szervezete ma épül. Lépjen túl a dolgozói elégedettség mérésen- ne csak a hibákat javítgassuk, adjunk a szervezetnek új lendületet!

KOMPETENCIAFEJLESZTÉSI ESZKÖZEINK

A fejlesztési folyamatoknak a tréning csupán az egyik eleme. Ahhoz, hogy a tudás beépülhessen a mindennapokba, néha szükség van arra, hogy a hagyományos tréning módszertanon túl többet nyújtsunk, és katalizáljuk, hogy a tudásból kompetencia legyen.

A.C.T.® – Active Competence Training®

szimulációs készségfejlesztés színészekkel

Az A.C.T. ® a GroupDynamics saját fejlesztésű módszertana

Életre hívását az az igényünk táplálta, hogy minél valósághűbb környezetet teremtsünk a tréningterem biztonságos falai között, és a helyzetgyakorlatok túlmutassanak a tréningen elsajátított technikák tankönyvszagú gyakorlásán – ehhez nyújtanak támogatást profi, tapasztalt színész kollégáink, akik élesítik a helyzeteket, tükröt tartanak, kihangosítanak, és, – ami a legfontosabb, – hús-vér emberként reagálnak.

Részletek

E-learning

Azoknak a résztvevőinknek, akik többet akarnak tudni, mint a tréningen elhangzott ismeretek, – vagy azért, mert fontos számukra az elméleti háttér vagy azért, mert tovább mélyítenék tudásukat – saját fejlesztésű, Moodle alapú e-learning platformmal támogatjuk önfejlesztési törekvését, elméleti tartalmakkal, önfejlesztő gyakorlati feladatokkal, önellenőrző kvízekkel, önismereti kérdőívekkel, self-coaching elemekkel, saját készítésű videókkal és külső háttéranyaggal (TED-videók, cikkek), ajánlott irodalom listával.

Team vagy group coaching, action learning, esetmegbeszélő alkalmak

A kollektív intelligencia ereje

A csoport tudása, bölcsessége szinte kiapaszthatatlan, akkor, ha egy jó faciltátor, megfelelő módszertannal segíti annak áramlását.

A célzott, jól előkészített csoportos események új lendületet adnak egy-egy készség elsajátításának, elakadások vagy kihívások kezelésének, egy csapat motivációjának, de – ami a legfontosabb – a szervezet kultúrájának formálásában is óriási jelentőséggel bírnak.

Tapasztalt facilitátoraink biztos kézzel választanak módszert a célok alapján, hogy mind a csapat, mind az egyén megkapja azt a támogatást, ami a kiemelkedő teljesítményhez, az autonóm gondolkodáshoz és a felelősségvállaláshoz – azaz a belső motivációhoz és a munkában kiteljesedett egyének kibontakozásához szükséges.