fbpx

Csapatunk tagjai: Rubóczki Sándor

Mi hozott a szervezetfejlesztés/ tréningek világába?

Hú! Már nem is emlékszem. Vagy mégis… 1994-ben (elég rég volt) egy pénzintézetet irányítottam és a vállalat vezetése úgy döntött, hogy trénereket keres a saját tréningjei elkészítéséhez és megtartásához. Kiválasztottak, kiképeztek. Párhuzamosan dolgoztam vezetőként és trénerként. Majd döntenem kellett, hogy merre tovább, mert csak egyik tevékenység fért bele az időmbe. Én a képzések mellett döntöttem (a filctollat és a táblát választottam). Ennyi idő után azt gondolom, jól döntöttem.

Mikor érzed magad boldognak a munkádban?

Mindig úgy indulok el tréninget tartani, hogy azt csinálhatok, amit szeretek és, ami a hobbim is. Amikor képzésenként „közös szerzeményt” hozunk létre. Jó kedvvel, jó hangulattal tanulunk. Ha adhatok, ha kaphatok „valamit”, amitől jobbak lehetünk. 

Mikor érzed magad boldognak a munkán kívül?

Ha a szeretteimmel lehetek, akiktől megkapom azt a támogatást, feltöltődést, visszajelzést, ami nélkül a munkámban az lehetek, aki vagyok. Amikor labdarúgó mérkőzésen szurkolhatok a kedvenc csapataimnak. Azt a zenét hallgathatom, ami szórakoztat. Azoknak az embereknek a környezetében lehetek, akik hosszú-hosszú évek óta a barátaim. 

Mi a te erősséged a GD csapatán belül?

Tudok, merek, akarok csapatban dolgozni. Rendelkezem sok-sok év szakmai tapasztalatával, amit szívesen megosztok a kollégáimmal. Az egyik legszebb magyar szó – segíteni – nekem nem csak egy szó, hanem egy érték, ami utat mutat. Hiszem, hogy az vagyok, akire bármikor lehet számítani. Merek olyan úton is járni, ahol még más nem. 

Szerinted mi a jó a GroupDynamics-ban? (Megjegyzés: akár mint csapatban, akár mint cégben)

Azt hiszem a legjobb a GroupDynamics-ban, hogy VAN! Egy olyan cég, ami nélkül a tréningek világa nem az lenne, ami. Mert lehet, hogy nem mi vagyunk a legnagyobbak, de hiszem, hogy a legnagyobbak közé tartozunk.

Jó ahhoz a csapathoz tartozni, ahol, ha kávét készítünk, nem kell megkérdeznie a másiknak, hogy, „hogy kéred a kávét”, mert tudjuk! Nagyon fontos, tudunk és akarunk együtt örülni, megoldásokat keresni, odafigyelni egymásra. Ha kell, ki tudjuk egymást segíteni, ki tudjuk egymást egészíteni. Egy régi magyar filmben (Régi idők focija -1973) a főszereplő Minarik Ede (Garas Dezső), azt mondja: „Kell egy csapat!” Én megtaláltam!