fbpx

Csapatunk tagjai: Hont-Gáspár Anita

Mi hozott a szervezetfejlesztés/tréningek világába?

Egy jó lehetőség, még az egyetemi éveim alatt. Egy tanácsadó céghez kerestek tréning-asszisztenst, én pedig megörültem, éreztem, hogy szívesen kipróbálnám magam ezen a területen, érdekelt a csoportokkal való munka. Már az első alkalmakon szerelem volt. Ennek lassan 15 éve, de még mindig ugyanúgy megdobban a szívem a tréningeken, fejlesztési folyamatokban amikor látom ahogy él, működik, beérik a közös munka, mélyen kapcsolódunk egymáshoz – számomra van ebben valami varázslat, amit nem tudok megunni. 

Mikor érzed magad boldognak a munkádban?

Amikor lehetek kreatív, nyitottak erre a partnereim. Szeretek mindig újat, mást csinálni, beépíteni a friss szakmai eredményeket, gyakorlatokat. Nincs két egyforma folyamat, és ezt nagyon élvezem. 

Emellett az igazi boldogság, amikor azt élem meg, hogy igazán találkozni tudunk a csoporttagokkal, kliensekkel, és ebből valami jó dolog születik: közös gondolkodás, párbeszéd, megkönnyebbülés, fejlődés. 

Mikor érzed magad boldognak a munkán kívül?

Amikor a számomra fontos emberekkel minőségi időt tudunk együtt tölteni. Amikor igazán jelen tudok lenni és élvezni tudom a pillanatot. Amikor van idő szemlélődni, elmerülni. Amikor valamit a tevékenység öröméért végezhetek, nincsenek határidők, és semmilyen egyéb nyomás.

Az utazás, főzés-sütés, alkotás, írás különösen feltöltenek. Legális függőségem pedig a tanulás, önfejlesztés, nagyon feltölt, amikor új ismereteket szerezhetek, akár szakmai, akár teljesen hétköznapi területeken. 

Mi tartasz erősségednek a GD csapatán belül?

A nyitottságot, kíváncsiságot, folyamatos fejlődés iránti igényt. Azt gondolom, hogy a tréningek egyedülálló terepet biztosítanak ahhoz, hogy a pszichológia tudományát, eredményeit sokakhoz hozzuk közel. Küldetésemnek tartom, hogy ez fogyasztható, elvihető, beépíthető formában, a résztvevők számára hasznosan történjen. Öröm, hogy a GD-nél erre van lehetőség.

Szerinted mi a jó a GD-ben?

Az, hogy a hosszú évek tapasztalata valódi figyelemmel, realitásérzékkel, kíváncsisággal és humorral párosul. Inspiráló olyan szakemberek között dolgozni, akik szívesen osztják meg a tudásukat, akik nyitottak az új ötletekre, akik észreveszik bennünk azokat a lehetőségeket is, amiket talán még mi magunk sem. A GD-nél tényleg van lehetőség növekedni, fejlődni, flow-élményeket megélni.