Kompetencia felmérés

Biztos voltak már az Ön cégénél is olyan tréningek, amelyek nem váltották be a hozzájuk fűzött reményt. A vezetők változást akartak, és a tréning inkább jelentett kellemes kikapcsolódást, mint a problémák megoldását. „Jót bohóckodtunk, pedig akár hasznos is lehetett volna.”- mondják a résztvevők, és Ön úgy érezte, akár el is osztogathatta volna a pénzt. Pedig az adott tréning-szolgáltató biztosan az adott képzési célokat szem előtt tartva nyújtotta tudása legjavát.

A problémát a fejlesztési célok nem pontos vagy akár téves meghatározása okozhatta. A szervezet szubjektivitása gyakran lehetetlenné teszi, hogy a valós problémát meglássuk.

A megfelelő diagnózis felállítása a betegség gyógyításának első lépése. A tüneti kezelés gyakran igen sokba kerül. Miért vegyük ki valakinek a manduláját, ha a lába tört el? Miért tartanának kétnapos időgazdálkodási tréninget ott, ahol alapvetően munkaszervezési vagy motivációs gondok vannak? Tíz nap csapatépítés sem oldja meg azokat a belső konfliktusokat, amit egy nem megfelelően megválasztott vezetői stílus idéz elő egy munkacsoportban.

A képzési célok meghatározásának vannak objektív eszközei, melyekkel az is pontosan megállapítható, kinek miben kellene fejlődnie ahhoz, hogy tudása legjavát nyújthassa.

  • A GroupDynamics kompetencia felmérésen alapuló képzési igény-felmérő és képzés-tervező eszköztára precíziós műszerként áll az Ön rendelkezésére, hogy képzési beruházásai a legnagyobb hatékonyságot érhessék el a lehető legrövidebb idő alatt.