Kérdőív a HR szerepvállalásáról

HR: Stratégiai partner vagy a döntések végrehajtója?

Összhangban áll-e a HR-szervezet fejlettsége vállalatának piaci környezetével? Felkészült-e a HR arra, hogy betöltse stratégiai szerepét? Pusztán támogató, vagy adminisztratív szereplőként tekintenek-e a HR-re vállalatán belül?

Sokat idézett szlogen, hogy a versenyképesség kulcsa a megfelelően képzett, felkészült, motivált és elkötelezett emberi erőforrás. A cégek vezetői ezt az eredményt várják el a HR-szakemberektől, ugyanakkor nem mindig vonják be őket a döntésekbe, és nem feltétlenül biztosítanak kellő erőforrást ezen célok eléréséhez. Ha kíváncsi arra, hogy az Ön vállalatánál az iparági környezethez és a vállalat méretéhez mérten kellő felhatalmazást kap-e a HR az elvárt eredmények eléréséhez, töltse ki kérdőívünket, melynek kiértékelését visszaküldjük Önnek!

Kérdőív a HR szerepvállalásáról
  1. (Az adatokat az adatvédelmi törvény előírásainak megfelelően használjuk fel.)
  2. (Többet is választhat a Ctrl vagy Cmd billentyű lenyomásával.)
  3. 12. Mit vár el a vállalat vezetése a HR-től? Értékelje 1-10-ig a felsorolt elvárásokat! (10: nagyon fontos, 1: nem fontos)
 

cforms contact form by delicious:days

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>