Szakképzési hozzájárulás mizéria

Döbbentem szembesültünk a nyár folyamán azzal, hogy újból megváltoztak a szakképzési hozzájárulás elszámolásának szabályai. Bevallom őszintén – bár ez lenne az egyik sarkalatos pont a felnőttképzésben, hiszen a vállalatok többsége még mindig ebből a keretből gazdálkodik -, hogy nem értem.

Nem értem, hogy miért kell folyton változtatni az elszámolás feltételeit…

Nem értem, hogy évekig miért a szakmai képzéseket részesítik előnyben az elszámolásnál, aztán hirtelen miért váltanak át az általános jellegű képzések nagyobb mértékű támogatására…

Nem értem, hogy miért nem tájékoztatják a felnőttképzési intézményeket arról, hogy változnak a tevékenységüket alapvetően befolyásoló jogszabályok…

Nem értem, hogy miért a nyár közepén kell ilyen horderejű döntéseket hozni…

Egyszerűen nem értem. Persze biztosan én gondolkodom ezekről a dolgokról helytelenül.

Mindenesetre mi igyekszünk képben lenni és képbe kerülni: kívülről fújni az érvényben lévő jogszabályokat, rendeleteket; elfelejteni azokat, amelyeket hirtelen hatályon kívül helyeztek; eljárni a Munkaügyi Központ ügyfélszolgálatára, hogy meggyőződjünk arról, hogy valóban jól értelmezzük-e a jogszabályokat; tájékoztatni ügyfeleinket a változásokról és a lelkükre csomózni, hogy érdemes újra átnézni az éves képzési büdzséjüket az új megközelítések fényében.

Szóval kedves Olvasó, keressen rá gyorsan a 15/2009. (VII. 24.) SZMM rendeletre, hogy Ön is képben lehessen!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..